25.06.2018

KESO NUN DESTEĞİYLE KUŞADASI KÖRFEZİNE 6000 BALIK YAVRUSU BIRAKILACAK

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO) Kuşadası körfezindeki balık sıkıntısına çözüm ortağı oldu.

Bilindiği üzere Kuşadası’nda ki balıkçı esnafının son zamanlarda ki en büyük sıkıntıların başında Kuşadası körfezindeki azalan balıklardı. Bu sıkıntıların giderilmesi için Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneği öncülüğünde körfezdeki balık nüfusunun artmasına yönelik Kuşadası körfezine 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında 6000 adet çipura ve levrek yavrusu bırakılacak. Derneğin mevcut Başkanı Vedat Kazancıoğlu “bu bizim gibi balıkçıları yakından ilgilendiren bir konu, dernek üyelerimiz ve balıkçılar Kuşadası körfezinde balık nüfusunun azaldığını çok rahat gözlemliyoruz. Buna çare olması bakımından Dünya’nın her yerinde uygulanan Denize yavru balık bırakma işlemini uygulayacağız. Bu yavru balıklar Kuşadası körfezinde ki resiflerde büyüyüp çoğalacaklar. Belli bir süre sonra balık nüfusunun arttığını hepiniz göreceksiniz. Bizler için çok önemli olan bu uygulamayı destekleyen Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odasına da teşekkür ederim” dedi.

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu Başkanı Ahmet Çalım ise “Bu konu bize iletildiğinde balıkçı esnafımız için çok önemli bir durum olduğunu gözlemledik ve esnafımız için ne gerekiyorsa yapacağımızı yetkililere ilettik. 6000 adet yavru balığın Kuşadası körfezine bırakılması ekmeğini bu işten kazanan esnafımız için çok önemlidir. Biz de oda olarak bu uygulamada yer aldığımız için çok gururluyuz” dedi.

KESO NUN DESTEĞİYLE KUŞADASI KÖRFEZİNE 6000 BALIK YAVRUSU BIRAKILACAK